Veranderen en ontwikkelen als een dagdagelijkse aangelegenheid.

De veranderingen en ontwikkelingen die wij in de ons vorige blog beschreven zijn evident  binnen bedrijfsleven, dienstverlenende organisaties en in de maatschappij. Ze worden voor organisaties en bedrijfsleven pakkend beschreven in het jongste boek van Dave Gray, “The connected company”.

Ontwikkelingen, ervaringen en gedachten opnieuw en anders verbinden, dat is de kunst van een goed managementboek. Voor leiders in organisaties is het noodzakelijk om daar voldoende oog voor te hebben en constant naar op zoek te zijn.  Het is in feite een must om te overleven.

Het levert eigentijdse inzichten op die helpen bij het aanpassen en veranderen. Daar kunnen we dan weer “tijdelijk” ons voordeel mee doen, totdat onze omgeving ons weer tot verandering aanspoort.

En vergis u niet in het veranderpotentieel van uw organisatie. Vaak wordt dit onderbenut, zo is onze ervaring.

Ook wij hebben ons aangepast en iets toegevoegd naar aanleiding van de feedback die wij ontvingen, de ontwikkelingen die ook wij zagen en de behoefte van onze klanten die danig veranderde.

Peer.Coaching, de verzamelnaam van onze dienstverlening

Begin 2011 hebben wij de verandering ingezet om ons als community volledig te organiseren vanuit klantperspectief en als lerend organisme. Verder hebben wij uitgebreid onderzoek ( bijna 400 interviews bij klanten, medewerkers en partners)  gedaan naar succesvolle wijzen van leren in organisaties.  Peer-learning blijkt in de praktijk het meest succesvol en dat sluit volledig aan bij de gedachten rondom verbondenheid. Om die reden hebben wij ervoor gekozen om onze dienstverlening te  verzamelen onder te noemer: Peer.Coaching.

Verder leverde feedback van onze klanten het inzicht op dat onze kracht vooral gelegen is in het feit dat onze programma’s, workshops en coaching direct in de praktijk waarde toevoegen. Dat willen wij natuurlijk samen met onze klanten verder uitbouwen.

Een Peer.Company is voortdurend verbonden met de omgeving

Wat wij ook hebben geconstateerd is dat het lerend vermogen van organisaties (kunnen en willen) sterk is gestegen met als gevolg een behoefte aan compactere programma’s. Programma’s die duurzaam verankeren en  voortdurende verbeterring en vernieuwing tot een uitdaging van de teams (peergroepen) te maken. Klanten die dit als uitgangspunt willen nemen krijgen het predicaat:  Peer.Company.

Peer.Co als platform van verbinding

Een heel belangrijke conclusie is, dat een Peer.Company andere ondersteunende structuren nodig heeft die hen onderling verbinden (klanten en mdeewerkers), zodat ze hun activiteiten kunnen delen en de effectiviteit van de organisatie kunnen vergroten. Een dergelijk platform, Peer.Co, hebben wij de afgelopen twee jaar ontwikkeld, uitgetest en doorontwikkeld in nauwe samenspraak met een aantal van onze klanten.

Op dit moment maken meer dan 500 mensen gebruik van deze monitor. In onze komende blogs zullen wij u verder informeren.

Kijkt u ook gerust alvast op onze website www.ebc-community.com of bel voor meer informatie  EBC 043 – 356 08 42

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *